Ontdek in welke markten wij thuis zijn

Top Systems is van alle markten thuis als het om “Energieonafhankelijkheid” gaat. 
Bekijk hier de voornaamste markten met kenmerken en energieoplossingen.

Marktadvies aanvragen

market voertuigen market marine

Mobiel

Bij mobiele systemen, zoals bij vaar- en voertuigen, maken batterijen integraal deel uit van het systeemontwerp. Energie wordt opgeslagen in een batterij bank om op een later tijdstip te gebruiken voor gebruik wanneer dat nodig is. Veel voorkomende stroombronnen zijn een dynamo, zonnepanelen en een acculader.
market offgrid

Off-grid

Bij Off-grid-systemen is er geen of beperkte toegang tot het elektriciteitsnet, terwijl dit noodzakelijk is. Hernieuwbare energiebronnen in combinatie met voldoende batterijen spelen een cruciale rol. Energie wordt opgeslagen in een groot batterijsysteem. De combinatie van energieopbrengst en batterijcapaciteit in relatie tot energieverbruik bepaalt de beschikbaarheid van elektriciteit. Veel voorkomende energiebronnen zijn zonnepanelen, en energie uit wind, water of waterstof, vaak met een aggregaat als noodstroomvoorziening.
market ess

Energieopslag

Bij ESS-systemen is er bijna altijd toegang tot het elektriciteitsnet. Energie wordt opgeslagen in een accusysteem, voor gebruik wanneer dat nodig is, terwijl overtollige stroom terug kan worden verkocht aan het net. Energiekosten kunnen zo worden gecompenseerd, waardoor volledige energieneutraliteit kan worden verwezenlijkt. Ook kan het systeem dienen voor back-up stroom in geval van een stroomstoring, of worden ingericht als piekscheer systeem indien er op bepaalde momenten netcapaciteit tekort is.

Zo komt dit in de praktijk samen

 

Heeft u vragen over energie oplossingen in uw markt?

Neem contact op